11.03.2015

Чого насправді хочуть три “благодійники”: Ахметов, Фітраш та Пінчук?


Помощь армии Украины
Чого насправді хочуть три “благодійники”: Ахметов, Фітраш та Пінчук?

Українські олігархи Дмитро Фірташ, Віктор Пінчук та Рінат Ахметов створили “Агентство з модернізації України” та ще й запросили туди в якості радників деяких колишніх західних політиків. 

Радниками “Агентства з модернізації України” будуть колишній єврокомісар з розширення і політики сусідства Штефан Фюле, екс-міністр оборони Німеччиини Руперт Шольц (1988-1989 рр), колишній директор державного обвинувачення Великобританії Кен Макдональд, екс-комісар ЄС з питань зовнішньої торгівлі Петер Мандельсон. 

Які вигоди хочуть отримати перелічені три олігарха від дяльності створеного агенства? Начебто гучна назва “Агенство з модернізації України” передбачає виключно благо для України і аж відчувається, що ось нарешті попре модернізація, настане в Україні епоха роботів і нанотехнологій на кожному підприємстві і в кожному домі. 

Але... Що хорошого можна чекати від Ахметова, який добре відомо як ставав королем Донбасу і отримував капітал? А чим кращий Фірташ та Пінчук, які за копійки приватизували українські підприємства, пішовши на порушення закону і людської моралі? Чого ж хочуть від “Агенства з модернізації України” славні “благодійники”? 

Вони прагнуть досягнути політичного реваншу та відновити свою репутацію. Особливо на фоні бездарної політики сучасної влади Яценюка та Порошенка. Ахметов, Фірташ та Пінчук просто прагнуть знову повернути собі політичний вплив, повернути довіру до Опозиційного блоку чи до якогось нового політичного проекту, який спеціально створять під вибори, наповнять його своїми людьми і проведуть їх в Верховну Раду. 

Там вони виконуватимуть головне завдання - лобіюватимуть інтереси своїх покровителів, щоб на їх бізнес ніхто не зазіхав. 
Тож “Агенство з модернізації України” створено з меркантильними інтересами - реванш і повернення влади в Україні. А там може й проект "Новоросія" спробують реалізувати. Тому не варто підпадати під вплив ілюзій, що можна чогось хорошого очікувати від вовка в овечій шкірі. 

Справжня модернізація можлива лише за умови ліквідації олігархічної моделі економіки. Як раз таки олігархи, в тому числі Ахметов, Фірташ та Пінчук, є найбільшою проблемою економіки України. Вони отримали незаконним шляхом неймовірні статки, пограбувавши Україну та її народ, вивівши мільярди гривень в офшори. А тепер ці гроші, гроші українців, використовують начебто в благодійних цілях. 

Ці благодійники створили монополії та олігополії і тим самум блокують чесну конкуренцію, блокують модернізацію економіки. 

70 мільярдів доларів за 3 роки було виведено з України в офшори. Партія «Свобода» вже давно розробила закон про повернення капіталів із офшорів, який ліквідує поширену схему уникнення олігархами сплати податків. Законопроект зобов'язує власників у тримісячний термін перереєструвати свої підприємства в Україні та сплатити в держб'юджет 50% від коштів, повернених в Україну. У разі, якщо цього не буде зроблено, ці активи підлягають націоналізації. Варто прийняти такий закон? Ну, то "Свобода" не має фракції в Парламенті. Тому може колись...

Стратегічні підприємства мають повернутися в державну власність. Природні монополії мають належати державі та народу, а не Ахметову, чи Пінчуку, чи Фірташу. Це власність народу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий